گزارش فصلی چیست؟
گزارش فصلی | مزایا و معایب گزارش های فصلی
گزارش فصلی سندی است که به شرکت ها اجازه می دهد رشد خود را اندازه گیری کرده و سلامت مالی خود را تعیین کنند. این شامل جمع آوری اطلاعات مفید از صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد و ترازنامه و ترکیب آن در یک مکان است. ایجاد یک گزارش فصلی ممکن است به محل کار شما کمک کند تا بهروزرسانیهای منظمی داشته باشد که میتوانید از آنها برای شناسایی زمینههای بهبود مالی استفاده کنید. در این مقاله به این می پردازیم که گزارش فصلی چیست و فهرستی از مزایا و معایب آن را ارائه می دهیم.
گزارش فصلی چیست؟
گزارش فصلی مجموعه ای از اسناد مالی است که یک شرکت در طول دوره فروش جمع آوری می کند. هدف از گزارش فصلی این است که به کارکنان، مدیریت، سرمایه گذاران و تحلیلگران مالی شرکت اجازه دهد تا با بررسی عملکرد مالی یک شرکت، وضعیت مالی آن را تعیین کنند. این اسناد بینشی در مورد بودجه، درآمد، سود و زیان شرکت در یک دوره زمانی معین می دهد.
به طور کلی، گزارش های فصلی شامل چندین ویژگی مشترک است که شامل خلاصه ای از وضعیت مالی یک شرکت، اهداف مالی، نکات برجسته و چالش های خاص است. این گزارش همچنین ممکن است شامل راهحلهایی برای چالشها یا استراتژیهای مالی برای کمک به شرکت در رسیدن به اهدافش باشد. بسیاری از گزارش ها حاوی اطلاعاتی از گزارش های قبلی هستند که به متخصصان مالی اجازه می دهد تا اندازه گیری های رشد و عملکرد را با هم مقایسه کنند.
در اینجا اسناد مالی رایج است که گزارش های فصلی شامل موارد زیر است:
ترازنامه
ترازنامه: به سندی اطلاق می شود که دارایی ها و بدهی های شرکت را گزارش می دهد که شامل دارایی های مشهود و نامشهود می شود. دارایی های مشهود شامل هر دارایی فیزیکی مانند اموال، ماشین آلات، تجهیزات و وسایل نقلیه شرکت می شود، در حالی که دارایی های نامشهود شامل دارایی های غیر فیزیکی مانند هزینه های پیش پرداخت، علائم تجاری و نرمافزار می شود.
صورتهای درآمد
صورتهای درآمد: این سندی است که کل درآمدی را که یک شرکت در طول یک دوره فروش ایجاد میکند، ثبت میکند. این شامل اطلاعات مربوط به درآمد، هزینه و سود است که همگی بر عملکرد مالی شرکت تأثیر میگذارند.
صورتهای جریان نقدی
صورتهای جریان نقدی: این سندی است که تمام وجوه نقدی را که یک شرکت در یک بازه زمانی معین خرج و دریافت میکند، ردیابی میکند. این بیانیه بر فعالیت های عملیاتی، تراکنش های مالی و سرمایه گذاری های یک کسبوکار متمرکز است.
مزایای گزارش فصلی
در اینجا چندین مزیت وجود دارد که یک شرکت ممکن است هنگام تهیه گزارش فصلی با آنها روبرو شود:
به شرکت ها امکان مقایسه گزارش ها را می دهد
استفاده از گزارش های فصلی به شرکت ها این امکان را می دهد که گزارش های قدیمی تر را با گزارش های اخیر مقایسه کنند. این به شرکت ها کمک می کند تا رشد مالی خود را اندازه گیری کرده و عملکرد خود را تجزیه و تحلیل کنند. اگر شرکتها میخواهند رشد بلندمدت خود را اندازهگیری کنند، ممکن است گزارشهای مالی سال قبل را تهیه کنند یا میتوانند گزارشهای مالی دوره فروش قبلی را برای ارزیابی رشد مالی کوتاهمدت خود بررسی کنند.
به شرکت ها در تعیین و پیگیری اهداف کمک می کند
شرکتها میتوانند از گزارشهای فصلی برای تعیین اهداف و پیگیری اندازهگیری عملکرد خود به طور معمول استفاده کنند. از آنجایی که اکثر شرکت ها سالانه چهار گزارش فصلی تهیه می کنند، ممکن است زمان آسان تری برای پیگیری عملکرد مالی و اهداف خود داشته باشند. شرکتها ممکن است مسائل مربوط به عملکرد مالی خود را در طول یک فصل شناسایی کنند، سپس میتوانند هدفی را برای رسیدن به سه ماهه بعدی تعیین کنند.
ایجاد اعتماد بین ذینفعان و مدیریت
شرکت ها معمولا یک نسخه از گزارش فصلی خود را به ذینفعان ارائه می کنند. این امکان شفافیت با سهامداران را فراهم می کند زیرا شرکت ها می توانند وضعیت مالی یک تجارت را به همراه جزئیات خاص در مورد درآمد و سود شرکت به آنها نشان دهند. ارائه گزارش سه ماهه به سهامداران ممکن است به آنها کمک کند تا اعتماد بیشتری نسبت به یک شرکت داشته باشند، که ممکن است منجر به تعامل بیشتر بین سرمایه گذاران و یک شرکت شود.
سرمایه گذاران جدید را جذب می کند
کسبوکارها می توانند نسخه هایی از گزارش های فصلی خود را برای سهامدارانی که علاقه مند به سرمایه گذاری در شرکت خود هستند، صادر کنند. اگر یک کسبوکار رشد مداوم و سود و درآمد بالایی را در گزارش خود نشان دهد، سهامداران ممکن است احتمال بیشتری برای سرمایه گذاری داشته باشند. کسبوکارها همچنین ممکن است گزارشهای فصلی خود را بهصورت آنلاین در دسترس ذینفعان بالقوه قرار دهند تا هنگام تحقیق در مورد فرصتهای سرمایهگذاری، آنها را مشاهده کنند.
معایب گزارش فصلی
در حالی که استفاده از گزارش های فصلی مزایای متعددی دارد، برخی از کسبوکارها ممکن است هنگام ایجاد و تجزیه و تحلیل آنها با چالش هایی مواجه شوند. برخی از معایب گزارش های فصلی به شرح زیر است:
از دوره فروش کمتری استفاده می کند
ممکن است برای کسبوکارها چالش برانگیزتر باشد که عملکرد خود را با استفاده از گزارش های فصلی تعیین کنند زیرا اندازه گیری آن مدت زمان کمتری است. اگر کسبوکارها میخواهند عملکرد مالی کلی خود را اندازهگیری کنند، ممکن است از یک گزارش سالانه استفاده کنند، که اندازهگیری عملکرد مالی آنها در کل سال فروش است، نه یک فصل فروش. کسبوکارها همچنین ممکن است از گزارشهای فصلی و گزارشهای سالانه استفاده کنند تا ایده بهتری از اندازهگیری و اهداف خود داشته باشند.
فروش کمتری را نشان می دهد
اگر شرکتی نسبت به دوره قبلی فروش اعداد کمتر یا سود کمتری داشته باشد، گزارش فصلی ممکن است اعداد پایین را منعکس کند. اغلب، اعداد پایین به دلیل تغییرات بازاریابی است که ممکن است باعث نوسان فروش شود، اگرچه فروش سه ماهه دلیل این اعداد پایین را نشان نمی دهد، بنابراین سهامداران ممکن است احساس کنند که یک شرکت فروش خود را از دست می دهد.
به عنوان مثال، یک فروشگاه لباس زمستانی احتمالاً در تابستان فروش کمتری دارد، بنابراین گزارش فصلی آنها ممکن است نشان دهد که فروش آنها در حال کاهش است. ممکن است ذینفعان بینشی در مورد دلیل فروش کمتر نداشته باشند، که ممکن است باعث شود اعتماد آنها به قابلیت های فروش فروشگاه را از دست بدهند. با این حال، با درج دلیل نوسانات فروش در گزارش فصلی خود، می توانید بینشی در مورد توانایی های فروش محل کار خود به کسانی که آن را مطالعه می کنند، ارائه دهید.
به زمان زیادی برای ایجاد نیاز دارد
بسته به صنعتی که در آن هستید، گزارش های فصلی ممکن است به منابع مختلفی نیاز داشته باشد، که می تواند شامل استخراج اطلاعات مالی از بخش های مختلف و انتقال اطلاعات به یک سند باشد. اگر یک شرکت چندین صورت سود، صورت جریان نقدی و ترازنامه داشته باشد، ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا متخصصان مالی اطلاعات را ترکیب کنند. شرکتها ممکن است به نرمافزاری دسترسی داشته باشند که به آنها امکان میدهد با دانلود اطلاعات و انتقال آن به یک سند اصلی، گزارش فصلی را راحتتر تولید کنند.
برای شرکت هایی با فروش نوسان بهترین کار را دارد
کسبوکارهایی که فروش نوسانی ندارند ممکن است گزارش های سه ماهه را مفید ندانند. برای کسبوکارها ممکن است بهترین کار این باشد که از گزارش های فصلی استفاده کنند که رشد گسترده ای را تجربه می کنند یا حوزه های مختلفی را در فروش خود بهبود می بخشند. گزارش فصلی ممکن است برای مشاغلی که فروش ثابتی دارند مؤثر نباشد زیرا گزارش های فصلی معمولاً رشد و زمینه های بهبود را منعکس می کند.
نویسنده مقاله: زهره نوروزی