راهنمای کامل چرخه عمر توسعه سیستم

img
img
img
img
shape
shape
راهنمای کامل چرخه عمر توسعه سیستم

راهنمای کامل چرخه عمر توسعه سیستم

راهنمای کامل چرخه عمر توسعه سیستم

آیا شما صاحب کسب‌وکاری هستید که هنوز نمی‌دانید کدام روش چرخه عمر توسعه سیستم (SDLC) با نیازهای شما مطابقت دارد؟

 استارت‌آپ‌ها اغلب این نوع عدم اطمینان را دارند. رویکردهای SDLC متعددی در دسترس است و درک هر یک ممکن است زمان ببرد. ممکن است زمان بر و خسته کننده باشد، اما برای موفقیت کسب و کار شما حیاتی است. چرخه عمر توسعه سیستم از آنجایی که فرآیند توسعه نرم افزاری را که یک استارت آپ باید پیاده سازی کند، تشریح می کند، قابل توجه است.

به عنوان یک تازه وارد در صنعت، انتخاب یک روش پرمخاطره است. کسب‌وکارهای تثبیت‌شده ممکن است بتوانند از تکنیک‌های آزمون و خطا استفاده کنند، اما بیشتر استارت‌آپ‌ها برای تأمین مالی چیزی، به نتایج نیاز دارند. استارت‌آپ‌ها به مکانیزمی نیاز دارند که آن‌ها را قادر می‌سازد تا به سرعت نرم‌افزار بسازند و با ادامه به‌روزرسانی، سود ببرند. بنابراین، درک مفهوم SDLC شما را در موقعیت بهتری برای انتخاب یک نرم افزار راه اندازی مناسب با نیازهای شرکت شما قرار می دهد.

 

چرخه عمر توسعه سیستم چیست؟


چرخه حیات توسعه سیستم (SDLC) مدلی است که در مدیریت پروژه استفاده می شود که مراحل ساخت یک سیستم اطلاعاتی را از اولین مطالعه امکان سنجی تا حفظ برنامه نهایی نشان می دهد. SDLC هم برای سیستم های فنی و هم برای سیستم های غیر فنی مناسب است. 

در بیشتر مواقع، یک سیستم مانند سخت افزار یا نرم افزار، بخشی از فناوری اطلاعات است. همراه با مهندسان سیستم و نرم افزار، تیم های توسعه و کاربران نهایی، مدیران پروژه و برنامه اغلب در SDLC شرکت می کنند.

هر بخش از سخت افزار یا نرم افزار یک فرآیند توسعه را طی می کند که می تواند به عنوان یک فرآیند چند مرحله ای و تکراری در نظر گرفته شود.

 SDLC مراحلی را که برای ساختن یک سیستم انجام می شود، تعریف می کند. این کار را با دادن یک ساختار و چارچوب دقیق به آنها انجام می دهد. SDLC همچنین مخفف کنترل پیوند داده همزمان و چرخه عمر توسعه نرم افزار است. چرخه عمر توسعه نرم افزار فرآیندی است که بسیار شبیه به چرخه عمر توسعه سیستم است، اما تنها بر چرخه عمر توسعه نرم افزار تمرکز دارد.


مدل های چرخه حیات توسعه سیستم ها


چندین روش برای کمک به هدایت فرآیندهای SDLC ساخته شده است، از جمله مدل Waterfall که اولین روش SDLC بود. سایر مدل های SDLC عبارتند از: توسعه سریع برنامه (RAD)، توسعه برنامه مشترک (JAD)، مدل فواره، مدل مارپیچی، ساخت و تعمیر، هماهنگ سازی و تثبیت، و مدل مارپیچی. توسعه نرم افزار چابک مدل دیگری است که امروزه اغلب مورد استفاده قرار می گیرد.


اغلب، چندین مدل در کنار هم قرار می گیرند تا یک روش ترکیبی ایجاد کنند. از این مدل ها مانند آبشار یا چابک برای ساخت نرم افزار نیز استفاده می شود. بسیاری از چارچوب های مدل را می توان تغییر داد تا با توسعه نرم افزار سازگار شوند. در SDLC، بدون توجه به نوع مدلی که برای یک برنامه انتخاب می شود، مستندسازی مهم است و معمولاً همزمان با فرآیند توسعه انجام می شود. برخی از روش‌ها برای انواع خاصی از پروژه‌ها بهتر عمل می‌کنند، اما در نهایت، مهم‌ترین چیزی که ممکن است موفقیت یک پروژه را تعیین کند ممکن است این باشد که چقدر برنامه به دقت دنبال شده است.

مزایا و معایب


اگر مراحل چرخه عمر توسعه سیستم را با دقت و به درستی دنبال کنید، می توانید محصول بسیار خوبی بسازید. تمام مراحل در چرخه عمر توسعه سیستم مشخص است و همه چیزهایی را که باید پوشش داده شود تا نرم افزاری که نیازهای مشتریان و ذینفعان را برآورده می کند، پوشش می دهد. در طول چرخه عمر توسعه سیستم، مستندسازی به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا ایده روشنی از آنچه باید بسازند و خواسته‌های مشتری پیدا کنند. برای مشتریان، مستندات به آنها ایده ای از آنچه دریافت می کنند می دهد و به آنها اجازه می دهد در صورت نیاز چیزها را تغییر دهند. این به شما امکان می دهد محصولی بسازید که رقبای شما را شکست دهد و باعث شود مشتریان شما بخواهند شما را برای پروژه های بیشتری استخدام کنند.


در اینجا برخی از مزایای چرخه عمر توسعه سیستم وجود دارد:

  • صرفه جویی در هزینه
  • زمان کارآمد
  • به یک تیم کمک می کند تا با هم بهتر کار کنند. این به کارمندان کمک می کند تا بدانند شغلشان چیست و محل کار را بازتر می کند
  • حداقل ریسک زمانی که پروژه به مرحله اجرا در می آید


مزایای چرخه عمر توسعه نرم افزار عبارتند از:

  • اگر پروژه نیاز به طراحی بهتر داشته باشد، ممکن است بیشتر طول بکشد و هزینه بیشتری نیز داشته باشد.
  • اگر اشکالات زیادی در کد وجود داشته باشد، رفع آن‌ها گاهی زمان زیادی می‌برد و باعث از دست رفتن مهلت‌ها می‌شود.
  • برخی از روش ها انعطاف پذیر نیستند
  • آزمایش در پایان توسعه ممکن است برخی از تیم های توسعه را کند، کند.


مراحل چرخه حیات توسعه سیستم ها


چرخه حیات توسعه سیستم می تواند بیش از یک مرحله داشته باشد. تعداد مراحل مشخصی وجود ندارد که باید برداشته شود. معمولاً هفت یا هشت مرحله وجود دارد، اما می تواند از پنج تا دوازده قدم باشد. به طور کلی، مراحل یک مدل SDLC هر چه مراحل بیشتری داشته باشد، جزئیات بیشتری دارند.


1. مرحله برنامه ریزی

این مرحله از SDLC شامل تحقیق محصول است. مرحله برنامه ریزی شامل تحلیل بازار و محاسبات امکان سنجی محصول است. علاوه بر در نظر گرفتن جنبه های فنی محصولات، یک مطالعه فنی کامل نیز انجام می شود. در این مرحله شما در حال تجزیه و تحلیل روش توسعه نرم افزار هستید. پس از تعیین این، می توانید مزایا را افزایش دهید و معایب را کاهش دهید.

در این مرحله، درک نیازهای مشتری شما بسیار مهم است. توسعه دهندگان باید به طور منظم بازخورد مشتری دریافت کنند تا نیازها را روشن کنند. این بازخورد می تواند شامل جلسات مشتری، پرسشنامه و نظرسنجی باشد. در برخی موارد، مشتری هنوز تصمیم می گیرد که چه می خواهد. بنابراین وظیفه تیم ارائه اطلاعات صحیح، گرفتن بازخورد مناسب، درک خواسته های آنها و پیشنهاد راه حل است. تایید مشتری در این مرحله کلیدی است.


2. مرحله تجزیه و تحلیل

این مرحله تجزیه و تحلیل از چرخه عمر توسعه سیستم شامل ساخت یک سند مشخصات نیازمندی های نرم افزار (SRS) است. این سند دارای تمام اطلاعات مربوط به محصول مشتری است که توسعه دهندگان در حال ساخت هستند. این سند تمام کارهایی که یک نرم افزار باید انجام دهد را فهرست می کند. این قبل از ایجاد برنامه نرم افزاری عمومی می شود.

تحلیلگر تجاری و مدیر محصول، برای ایجاد این سند با یکدیگر همکاری می کنند. پس از تکمیل سند مشخصات نیازمندی های نرم افزار، با مشتری و همه کسانی که در پروژه سهام دارند به اشتراک گذاشته می شود. 

پس از مشاهده این سند توسط ذینفعان و مشتریان، توسعه دهندگان منتظر تصمیم خود خواهند بود. فرآیند تصمیم‌گیری به چیزهای زیادی محدود می‌شود، مانند مدت زمانی که فرآیند توسعه طول می‌کشد یا هزینه آن چقدر است.


3. مرحله طراحی

این مرحله در چرخه عمر توسعه سیستم شامل ساخت سند طراحی مشخصات (SDD) است. معماران محصول کسانی هستند که باید این سند را تهیه کنند. تمام ویژگی‌های نرم‌افزاری که تیم می‌سازد در این سند فهرست شده‌اند. این سند همچنین نشان می‌دهد که هزینه هر یک از ویژگی‌های نرم‌افزار چقدر است و چقدر طول می‌کشد تا آن ویژگی در نرم‌افزار ساخته شود.

مشتری و هرکسی که در پروژه سهام دارد باید در مورد نرم افزار سند طراحی نیز به توافق برسند. در برخی موارد، این سند به دلیل نیازهای ذینفعان نیاز به تغییر دارد. از این رو جلب رضایت ذینفعان و مشتریان بسیار مهم است.


4. مرحله توسعه

این طولانی ترین مرحله توسعه سیستم است. در این مرحله، نرم‌افزار توسعه می‌یابد و تیم نرم‌افزار و قابلیت‌های ذکر شده در سند طراحی را توسعه می‌دهد. این مرحله توسعه زمانی است که توسعه دهندگان چندین تصمیم کلیدی می گیرند. یک زبان برنامه نویسی را برای توسعه نرم افزار انتخاب کنید.

هر قسمت در این مرحله باید به درستی انجام شود و ارتباط بین تیم و مهندسان خوب باشد. تیم تضمین کیفیت ضمانت می کند که محصولات توسعه یافته مطابق با نیازهای مشتری هستند. بنابراین، ارتباط قوی بین توسعه دهندگان و تیم تضمین کیفیت منجر به محصولی می شود که نیازهای مشتری را برآورده می کند و آنها دوست دارند از آن استفاده کنند.


5. مرحله آزمایش

این مرحله از چرخه عمر توسعه سیستم مربوط به آزمایش محصول نهایی است. تیم تضمین کیفیت بیشتر کار را در این مرحله انجام می دهد. تسترهای QA در تیم تضمین کیفیت تمام خطوط کد نوشته شده توسط توسعه دهندگان را بررسی می کنند و به دنبال اشتباهات یا خطاها می گردند. اگر اشتباهاتی در کد یا محصول نهایی وجود داشته باشد، آنها به تیم توسعه دهندگان بازگردانده می شوند که باید آنها را برطرف کنند. کد به روز شده مجددا به تضمین کیفیت برای دور دیگری از آزمایش ارسال می شود تا اشکالات باقی مانده را پیدا کند. این فرآیند تا زمانی که تمام کدها بدون خطا باشد تکرار می شود.


6. مرحله ادغام

در این مرحله محصول آماده ارسال به مشتریان بوده و استقرار نرم افزار در محیط تولید در حال انجام است. با این حال، بسیاری از کسب‌وکارها دوست دارند محصول را در بسیاری از زمینه‌های تحویل، مانند منطقه آزمایش یا مرحله‌بندی توزیع کنند. در نتیجه، همه افراد درگیر می توانند محصول را در محیطی بدون ریسک قبل از ورود به بازار آزمایش کنند. بنابراین، می‌توانید با رفع مشکلات باقی‌مانده، مطمئن شوید که محصول آماده عرضه است.


7. مرحله تعمیر و نگهداری

این آخرین مرحله در فرآیند ساخت یک سیستم است. این روش با نگهداری برنامه تمام شده مرتبط است. پس از عرضه محصول به بازار، عملکرد و محبوبیت آن مورد بررسی قرار می گیرد. مانند هر محصول دیگری، مهم است که مراقب نحوه پیشرفت کارها باشیم، مانند اینکه آیا کاربران برنامه را بصری می دانند یا نه و اینکه آیا نیازهای آنها را برآورده می کند یا نه. برای بهبود نرم افزار، باید بازخورد کاربران را رعایت کنید.


نتیجه

چرخه عمر توسعه سیستم برای هر تیم پروژه فناوری اطلاعات یا صنعت مفید است. اگر می‌خواهید بیشترین بهره را از SDLC خود ببرید، توصیه‌های بالا را دنبال کنید تا مشخص شود از کدام رویکرد می‌خواهید استفاده کنید. اگر موقعیتی در شرکت خود دارید و فکر می‌کنید ممکن است یک نرم‌افزار استارت‌آپ سفارشی‌شده چیزی باشد که به آن نیاز دارید، به ما اطلاع دهید تا بتوانیم برای شما برنامه‌ریزی کنیم. 


نویسنده مقاله: زهره نوروزی

درخواست دموی نرم افزار نارنگ سیستم
Captcha
بالا