حسابداری بازرگانی چیست؟

img
img
img
img
shape
shape
حسابداری بازرگانی چیست؟

حسابداری بازرگانی چیست؟

تعریف شرکت های بازرگانی 

شرکت های بازرگانی به واحدهای تجاری گفته می شوند که برای کسب سود ، اقدام به خرید و فروش محصولات خاصی می نمایند. این شرکت ها می توانند وارد کننده ، صادر کننده و یا تولید کننده باشند. این شرکت های برای حرکت به سمت اهداف خود نیاز به اطلاعات مالی شرکت در لحظه می باشند . برای رسیدن به اطلاعات مالی شرکت نیاز به ثبت آنها و سپس گزارش گرفتن می باشد که با حسابداری بازرگانی قابل حصول است.

حسابداری این شرکت ها هم حول این محور است که خرید ، فروش ،موجودی کالا و بهای تمام شده محصول را کنترل می کند و گزارش هایی بابت سود(زیان) شرکت ارائه می نماید. 

مهمترین موضوع در شرکت های بازرگانی ، کنترل موجودی کالا و بهای تمام شده محصول است. با نرم‌افزار حسابداری و بازرگانی نارنگ‌سیستم می توان همه کنترل ها را اتوماتیک انجام داد و گزارش لحظه ای از موجودی کالا و بهای تمام شده محصولات را بگیریم

برای کنترل موجودی کالا و بهای تمام شده محصولات ، دو روش از لحاظ زمانی عرف است.

روش دائمی: در هر خرید یا فروش در همان لحظه، بهای تمام شده کالای فروش رفته و موجودی محاسبه می شود.

روش ادواری: بهای تمام شده کالاهای فروش رفته در پایان دوره مالی محاسبه می شود.

تفاوت روش دائمی و ادواری :

در روش دائمی در زمان فروش محصول بهای کالای فروش رفته نیز محاسبه می شود و از موجودی کالا کسر می گردد.اما در روش ادواری این کار در پایان دوره انجام می شود. در روش دائمی موجودی کالا در زمان خرید بدهکار می گردد ولی در روش ادواری حساب خرید کالا بدهکار می گردد.


با سه روش میتوان مبلغ بهای تمام شده کالای فروش رفته را حساب کرد:

روش فایفو: در این حالت مبلغ کالای فروش رفته با توجه به مبلغ خرید کالا به ترتیب خرید محاسبه می شود. به این صورت که مبلغ اولین کالای فروش رفته از روی مبلغ اولین خرید و به همین ترتیب حساب می شود.

روش لایفو: این روش عکس حالت فایفو است و کاربرد کمی دارد. چون سود شرکت را کم نشان می دهد.

روش میانگین: روش عرف و پذیرفته شده از طرف سازمان امور مالیاتی است. در این روش مبلغ کالای فروش رفته از میانگین خرید های قبلی محاسبه میشود.

وظایف حسابداری بازرگانی

تهیه صورت های مالی

تهیه سود و زیان شرکت 

تنظیم ترازنامه مالی

صورت گردش نقدینگی شرکت

تهیه گزارش سود و زیان جامع

کدینگ حسابداری بازرگانی:

در کدینگ حسابداری بازرگانی ، سر فصل های سود و زیان و هزینه ها تعریف می شوند. فروش و درآمد ها بخش مهمی از کدینگ حسابداری بازرگانی را تشکیل می دهند. در این سر فصل ها ، اسناد مربوط به کالای فروش رفته ثبت می شوند. سرگروه های حساب در کدینگ حسابداری بازرگانی از قسمت های زیر تشکیل شده است:

- دارایی های غیر جاری

- دارایی جاری

- بدهی های غیر جاری

- بدهی های جاری

- فروش و درآمد

- هزینه ها

- حقوق صاحبان سهام

- سایر و انتظامی

در ثبت سند حسابدرای بازرگانی حالت های نقدی و غیر نقدی (نسیه) از کدینگ های متفاوت استفاده می کنند. برای تخفیفات و مالیات بر ارزش افزوده هم سرفصل ها تنظیم می شوند.

اسناد حسابداری بازرگانی معمولا از سمت نرم‌افزار خرید و فروش و انبارداری صادر می گردد. در نرم‌افزار خرید و فروش ، اسناد مربوط به خرید و فروش ثبت می گردد. ودر نرم‌افزار انبارداری ، اسناد مربوط به موجودی وبهای تمام شده محصول صادر می گردد.

نرم‌افزار های یکپارچه یا ERP  نارنگ‌سیستم قابلیت اتصال سیستم خریدو فروش ، انبارداری و دریافت پرداخت را به سیستم حسابداری مهیا می کند.

برای استفاده از نرم‌افزار تحت‌وب حسابداری و انبارداری ، کافی است درخواست خود را ثبت کنید تا برای شما کاربری ثبت گردد و شما بعد از آن قادر به ثبت اسناد مالی و خرید و فروش می کنید. این کاربر به مدت یک ماه به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد تا با سیستم نرم‌افزاری نارنگ‌سیستم به طور کامل آشنا شوید.


نویسنده مقاله: مدیر سیستم

درخواست دموی نرم افزار نارنگ سیستم
Captcha
بالا