مزایا و معایب استانداردهای حسابداری

img
img
img
img
shape
shape
مزایا و معایب استانداردهای حسابداری

مزایا و معایب استانداردهای حسابداری

استانداردهای حسابداری

در حسابداری، برای هر مبنایی، شناسایی و اندازه گیری عناصر صورت های مالی و تأثیر شرایط و وضعیت مالی و نتایج کار باید در قالب استانداردهایی تعریف شود. این استانداردها مانند قوانین حسابداری در هر کشوری است. به همین دلیل است که آنها مواردی را که باید در حساب های هر شرکت ذکر شود نشان می دهند. علاوه بر این، آنها تضمین می کنند که برخی موارد، رویکردها و الزامات به طور معمول در نظر گرفته می شوند. علاوه بر این، آنها به افرادی که علاقه مند به سرمایه گذاری هستند کمک می کنند تا با اطمینان از دریافت اطلاعات مناسب مورد نیاز، تصمیم بگیرند. این ایده پشت استانداردهای حسابداری است.

وقتی در مورد استانداردهای حسابداری صحبت می کنیم، اصلی ترین چیزی که در زیر آنها قرار می گیرد گزارش حسابداری است. طبق کمیته استانداردهای حسابداری بین‌المللی (IASC)، گزارش‌های حسابداری اسنادی هستند که توسط کارگزاران تکمیل می‌شوند و جزئیات و حقایق را در مورد شرایط مالی مشتری جدید و اهداف سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهند. در صورت وجود تغییرات اساسی در وضعیت مالی مشتری، ممکن است گزارش به روز شود. بر اساس این گزارش، یک مشتری ممکن است واجد شرایط برای انواع خاصی از سرمایه گذاری های مخاطره آمیز مانند تجارت کالا یا معاملات مشارکت محدود با اهرم بالا باشد.

دومین مورد اصلی چارچوب حسابداری است. به گفته هیئت استانداردهای حسابداری مالی در دنیا، چارچوب مفهومی سیستمی از اصول و اهداف است که با دانستن اینکه گزارش حسابداری به معنای قوانین نیست، بلکه دستورالعمل‌ها، استانداردهای منسجمی را ایجاد می‌کند. در واقع قوانینی در استانداردهای حسابداری وضع شده است که می توانیم از چارچوب آن را تدوین کنیم. اما زمانی که با تعارض تفسیری مواجه می شویم، نیازمند برخی الزامات در چارچوب است.


بیشتر مطالعه کنید : 11 منبع مهم از اسناد حسابداری که هر حسابداری باید بداند



مزایا و معایب استانداردهای حسابداری

از مزایای تنظیم اطلاعات حسابداری از طریق استاندارد حسابداری حمایت از سرمایه گذاران است. استانداردهای حسابداری اعتماد سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در کسب و کار افزایش می دهد. به این دلیل است که سرمایه گذاران علاقه مند هستند که بدانند پول آنها در نهایت به دست می آید و به آنها باز می گردد. علاوه بر این، منافع سرمایه گذاران تضمین می شود زیرا اسنادی که آنها بررسی می کنند قطعا صحیح و معتبر هستند. بنابراین، اطلاعات حسابداری بسیار مهم برای سرمایه گذاران است.

در مرحله بعد، قابل فهم بودن مزیت تنظیم اطلاعات حسابداری از طریق استاندارد حسابداری است. FASB استانداردهای حسابداری را برای نشان دادن فرآیندهای مورد نیاز برای موفقیت کسب و کار منتشر کرد.

هنگام ایجاد صورت های مالی، کاربران از شرکت ها انتظار دارند که استانداردهای حسابداری منتشر شده را رعایت کنند. علاوه بر این، تفسیر نتایج گزارش شده زمانی که این کاربران به مفروضات مندرج در استانداردهای حسابداری وابسته هستند. استفاده کنندگان از مفروضات مشابهی در تفسیر صورت های مالی شرکت های مختلف استفاده می کنند. هنگامی که کاربران به این مفروضات پی می برند، هنگام یادگیری هر صورت مالی از این دانش استفاده می کنند.

علاوه بر این، راهنمایی از دیگر مزایای تنظیم اطلاعات حسابداری از طریق استاندارد حسابداری است. استفاده از استانداردهای حسابداری این نگرانی را دارد که حسابداران توسط دستورالعمل ارائه شده اند. حسابدار ممکن است به استانداردهای حسابداری منتشر شده مراجعه کند تا نحوه ثبت رویداد را در هنگام بروز مشکلات گزارشگری مالی تعیین کند. این مسائل شامل تراکنش‌های حسابداری جدید ناشی از فناوری، مانند فروش اینترنتی، یا عملیات جدید ثبت شده توسط شرکت، به طور مشابه تغییرات در طرح‌های بازنشستگی است. هنگام ایجاد استانداردهای حسابداری، FASB نیازهای کاربران صورت‌های مالی و همچنین بازخورد شرکت را در بر می‌گیرد. این فرآیند به حسابدار این امکان را می‌دهد که باور کند که راهنما کمک می‌کند استاندارد حسابداری فرآیند سخت‌گیری را طی کند تا مشخص شود که مطابق با نیازهای همه است.


بیشتر مطالعه کنید : معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان


در نهایت، مزایای تنظیم اطلاعات حسابداری از طریق استاندارد حسابداری قابل انعطاف است. انعطاف پذیری یکی از اصلی ترین روش های حسابداری مبتنی بر اصول است. همانطور که دنیای مالی پیچیده تر می شود، به تدریج ایجاد مقررات استاندارد برای کل اقتصاد مشکل می شود.

حسابداری مبتنی بر اصول به شرکت ها این امکان را می دهد که صورت های مالی خود را به بهترین نحو تنظیم کنند تا از افشای دقیق موقعیت فعلی خود محافظت کنند. قالب سخت حسابداری مبتنی بر قوانین، افشاگری را کارآمدتر و در مواقعی کمتر آموزنده کرد. برای مثال، شرکت مهارت فهرست کردن داده‌های خاص صنعت را به روشی که بهترین فکر می‌کرد را ندارد.

ضرر تنظیم اطلاعات حسابداری از طریق استانداردهای حسابداری هزینه رعایت آن است. استفاده از استاندارد حسابداری هزینه هایی را برای شرکت برای رعایت استاندارد در نظر می گیرد. شرکت باید رویه‌های خود را تغییر دهد، که مستلزم سرمایه‌گذاری مالی بزرگی است که شامل هزینه‌های نیروی کار، ارتقاء سیستم و آموزش کارکنان می‌شود. به عنوان مثال، شرکت باید شخصی را برای نظارت بر افرادی داشته باشد که استانداردها را به درستی اعمال می کنند و باید افراد را برای پذیرش استاندارد آموزش دهد. در این شرایط نیاز به زمان و هزینه دارد. بنابراین هزینه شرکت افزایش می یابد.


بیشتر مطالعه کنید : داشبورد مدیریتی چیست؟


علاوه بر این، می بینیم که استانداردهای حسابداری شامل تراز آزمایشی، صورت سود و زیان و ترازنامه است. حسابداران مجبورند هر مرحله را به طور مستمر برای تهیه صورت مالی دنبال کنند. این محدودیت را برای حسابداران ایجاد می کند. حسابداران نمی توانند گزارش مالی را به روش خود انجام دهند.

در نهایت پیروی از استانداردهای حسابداری برای تهیه گزارش مالی نیاز به مراحل زیادی برای تهیه آن دارد. به عنوان مثال، تمام مبلغ را در دفتر ثبت کنید و سپس آن را در دفتر ثبت کنید. پس از آن موجودی را از دفتر کل دریافت می کنیم و به تراز آزمایشی می رسیم. تراز آزمایشی تهیه شد سپس می توانیم به صورت سود و زیان و ترازنامه خود ادامه دهیم. تمام مراحل آماده سازی آن ممکن است زمان زیادی ببرد. اگر شرکت شعبه های زیادی داشته باشد، حسابداران برای تهیه گزارش مالی چند ماه زمان خواهند برد.


شرکت نرم‌افزاری نارنگ‌سیستم

شرکت نرم‌افزاری نارنگ‌سیستم، با هدف تولید نرم‌افزار‌های مدیریت هوشمندانه کسب‌و‌کارهای کوچک و بزرگ به پشتوانه تیم مجربی از مدیران، تحلیلگران و برنامه نویسان نارنگ‌سیستم تشکیل شده است. دانش و تجربه ارزشمند نارنگ‌سیستم در حوزه تولید نرم‌افزارهای حسابداری و انبار، ما را قادر ساخته است که بر اساس نیازسنجی مشتریان و با تازه‌ترین فناوری‌های نرم‌افزاری روز دنیا، محصولی را در اختیار شما بگذاریم که با کاربری آسان، بدون بروز خطا، آموزش جامع چند رسانه‌ای و هزینه مناسب، شما را در اداره موثرتر و کارآمدتر کسب‌و‌کارتان یاری کند.


نویسنده مقاله: زهره نوروزی

درخواست دموی نرم افزار نارنگ سیستم
Captcha
بالا