نرخ بازده حسابداری (ARR) روش بودجه ریزی سرمایه
روش نرخ بازده حسابداری (ARR)
پیشنهادات مختلف به منظور نرخ سود سرمایه گذاری در پروژه های مربوطه رتبه بندی می شوند. پروژه ای که بالاترین نرخ بازدهی را نشان می دهد انتخاب می شود و سایر پروژه ها حذف می شوند.
نرخ بازده حسابداری از تقسیم درآمد متوسط پس از کسر مالیات بر میانگین سرمایه گذاری، یعنی میانگین ارزش خالص پس از استهلاک، بدست می آید. بنابراین، نرخ بازده حسابداری یک نرخ متوسط است و می تواند با معادله زیر تعیین شود.
نرخ بازده حسابداری (ARR) = درآمد متوسط / متوسط سرمایه گذاری
دو نوع نرخ بازده حسابداری : روش سرمایه گذاری اصلی و روش سرمایه گذاری متوسط
1. روش سرمایه گذاری اصلی. در این روش میانگین درآمد یا سود سالانه در طول عمر پروژه بر کل هزینه پروژه سرمایه، یعنی سرمایه اولیه تقسیم می شود. بنابراین ARR در این روش نسبت بین میانگین سود سالانه و سرمایه گذاری اولیه است. می توانیم ARR را به صورت زیر بیان کنیم.
نرخ بازده حسابداری (ARR) = میانگین سود سالانه در طول عمر پروژه / سرمایه گذاری اصلی
بیشتر مطالعه کنید : حسابداری مالی و حسابداری مدیریت - شباهت ها و تفاوت ها
2. روش سرمایه گذاری متوسط: در روش سرمایه گذاری متوسط، میانگین درآمد سالانه بر میانگین میزان سرمایه گذاری تقسیم می شود. میانگین سرمایه گذاری با تقسیم سرمایه اولیه بر دو یا با رقمی که نقطه میانی بین هزینه اولیه و نجات سرمایه گذاری را نشان می دهد، محاسبه می شود. به طور کلی روش نرخ بازده حسابداری با روش سرمایه گذاری متوسط نشان داده می شود.
نرخ بازگشت. نرخ بازده، همانطور که این اصطلاح در بحث قبلی ما استفاده شد، ممکن است با در نظر گرفتن
(الف) درآمد قبل از مالیات و استهلاک،
(ب) درآمد قبل از مالیات و پس از استهلاک محاسبه شود.
(ج) درآمد قبل از استهلاک و پس از کسر مالیات .
(د) درآمد پس از کسر مالیات یک استهلاک به عنوان شمارنده.
استفاده از مفاهیم مختلف درآمد یا درآمد و همچنین سرمایه گذاری صورت می گیرد. سرمایه گذاری اصلی یا متوسط سرمایه گذاری معیارهای متفاوتی از نرخ بازده حسابداری را ارائه می دهد.
بیشتر مطالعه کنید : بهترین نرم افزار حسابداری برای مشاغل کوچک
روش نرخ بازده حسابداری (ARR).
موارد زیر مزایای روش نرخ بازده حسابداری (arr) بودجه بندی سرمایه است.
- درک و استفاده از آن بسیار ساده است.
- نرخ بازده ممکن است به راحتی با کمک داده های حسابداری محاسبه شود.
- سیستم آنها سن مناسبی را به سودآوری پروژه می دهد اگر بر اساس نرخ بازده متوسط باشد. پروژههایی که نرخ بازدهی بالاتری دارند پذیرفته میشوند و با بازده سرمایهگذاری مشابه حاصل از سایر شرکتها قابل مقایسه هستند.
- سرمایه گذاری ها و کل درآمد حاصل از پروژه در طول عمر آن را می گیرد.
بیشتر مطالعه کنید : اسناد اولیه حسابداری
معایب روش نرخ بازده حسابداری (ARR)
- در ارزیابی پروژه ها از سود حسابداری استفاده می کند و نه جریان نقدی.
- ارزش زمانی پول را نادیده می گیرد که عامل مهمی در تصمیم گیری های مربوط به هزینه های سرمایه ای است. سودهای حاصل در دوره های مختلف به طور مساوی ارزش گذاری می شوند.
- فقط نرخ بازده را در نظر می گیرد و طول عمر پروژه را در نظر نمی گیرد.
- این روش این واقعیت را نادیده می گیرد که سود می تواند دوباره سرمایه گذاری شود.
- این روش نرخ بازده سرمایه گذاری منصفانه را تعیین نمی کند. به صلاحدید مدیریت واگذار شده است. بنابراین استفاده از نرخ بازده دلخواه باعث ایجاد انحراف جدی در انتخاب پروژه های سرمایه ای می شود.
- این روش دارای انواع مختلفی است که هر کدام به دلیل نسخه های متنوع مفاهیم سرمایه گذاری و سود، نرخ بازده متفاوتی را برای یک پیشنهاد ایجاد می کند.
از بحث بالا مشخص می شود که روش نرخ بازده حسابداری (arr) جز در ارزیابی پیشنهادهای سرمایه بلندمدت کاربرد چندانی ندارد.
شرکت نرمافزاری نارنگسیستم
شرکت نرم افزاری نارنگسیستم، با ارائه بستههای اختصاصی متناسب با مشاغل و صنایع مختلف، برای هوشمندسازی و سازماندهی اطلاعات مالی و حسابداری کسبوکارها طراحی و عرضه شده است.
گزارشهای جامع و کاربری آسان نرمافزارهای نارنگسیستم این امکان را در اختیار مدیران سازمانها قرار میدهد تا تصمیمگیریهای مالی به شیوهای کارامدتر اتخاذ گردد. همچنین، اولویت اول متخصصین و توسعهدهندگان نرمافزار حسابداری نارنگسیستم، نیاز و خواست مشتریان است که در توسعه محصول در نظر گرفته میشود.
با وجود اینکه سیستم حسابداری نارنگ بر روی بستر اینترنت ارائه می شود، این نرمافزار بسیار سریع است. تجربه کاربری ارائه شده در نارنگسیستم نه تنها از لحاظ سرعت با نرمافزارهای دیگر تحتویندوز رقابت می کند بلکه در بسیاری از موارد عملیات را سریعتر نیز انجام می دهد.
یکی از مزیت های دیگر نارنگ استفاده از سیستم رایانش ابری و اینترنت در خدمات دهی می باشد، که تا پیش از این در سیستم های حسابداری سنتی در دسترس نبوده اند.
نویسنده مقاله: زهره نوروزی