چه مواردی را باید در صورت های مالی فصلی لحاظ کرد؟
چه مواردی را باید در صورتهای مالی فصلی لحاظ کرد؟
تهیه صورتهای مالی سالانه و فصلی بخش مهمی از یک کسبوکار است، زیرا چنین گزارشهایی در ارزیابی عملکرد کسبوکار مهم هستند.
صورت های مالی فصلی وضعیت مالی کسبوکار را در یک دوره سه ماهه نشان می دهد. در این مقاله با تمام اطلاعات مهم در رابطه با صورت های مالی فصلی آشنا خواهید شد.
صورت مالی فصلی چیست؟
صورت مالی سه ماهه یا گزارش فصلی نوعی از صورت های مالی است که هر سه ماه یکبار منتشر می شود. به سادگی به این معنی است که یک شرکت چهار صورت مالی سه ماهه در یک سال منتشر می کند.
هدف از انتشار چنین اظهاراتی، خلاصه کردن سلامت مالی و عملکرد یک کسبوکار است. قانون، انتشار صورت های مالی فصلی را برای اکثر شرکت ها الزامی می کند.
یک گزارش فصلی کامل شامل انواع گزارش های مالی است که نشان دهنده سلامت مالی و رشد یک سازمان است. علاوه بر این، این گزارش شامل تمام اطلاعات ضروری مانند صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان نقدی است.
مطالعه کنید : بهای تمام شده کالای فروش رفته (COGS) چیست و نحوه محاسبه آن چگونه است؟
اهمیت صورتهای مالی فصلی
صورت های مالی سه ماهه برای کمک به صاحبان و مدیران کسبوکار در تصمیم گیری های استراتژیک هوشمند مهم هستند.
علاوه بر این، با نشان دادن سلامت مالی و رشد شرکت در جذب سرمایه گذار نیز مفید هستند.
سهامداران می توانند از گزارش های فصلی نه تنها برای اطلاع از عملکرد شرکت بلکه برای مقایسه آن با گزارش های مالی سه ماهه قبلی برای نتیجه گیری در مورد آینده شرکت استفاده کنند.
می توانید از فرآیند گزارش دهی فصلی برای به روز رسانی منظم عملکرد کسبوکار خود استفاده کنید. بنابراین، سهامداران، مدیران و سرمایه گذاران آخرین اطلاعات شرکت شما را دریافت خواهند کرد.
سه بخش مهم گزارش مالی سه ماهه عبارتند از صورت سود و زیان، ترازنامه و صورت جریان وجوه نقد.
1. صورت درآمد
صورت سود و زیان نشان دهنده سود و زیان یک شرکت است. تهیه صورت سود و زیان یک شرکت چند ملیتی می تواند بسیار چالش برانگیز باشد زیرا جنبه های متعددی وجود دارد که باید در این فرآیند در نظر گرفته شوند.
این فرآیند را می توان با دریافت خدمات حرفه ای یک شرکت حسابداری آسانتر کرد.
به طور معمول، شامل محاسبه فروش و درآمد کل کسبوکار در یک چهارم می شود. مبلغ سهام پایانی از مقدار سهام افتتاحیه و خالص خریدها کسر می شود.
تفاوت بین کل فروش و مبلغ محاسبه شده نشان دهنده سود یا زیان ناخالص شرکت در سه ماهه خواهد بود. سایر داده های مالی مانند هزینه های عملیاتی، بیمه، قبوض آب و برق، اجاره، و حقوق نیز برای تعیین سود یا زیان خالص در نظر گرفته می شوند.
مطالعه کنید : گزارش فصلی چیست؟
2. ترازنامه
هدف از ترازنامه مقایسه دارایی های تجاری با حقوق صاحبان سهام و بدهی های مالک است. معادله زیر اساس ترازنامه است:
دارایی = سرمایه + بدهی
موسسات حسابداری و حسابرسی خدمات حرفه ای خود را برای تهیه ترازنامه کامل ارائه می دهند. به طور کلی، ایجاد ترازنامه شامل ایجاد سه ستون مختلف در برگه و نوشتن ارزش هر دارایی ثابت در یک ستون تعیین شده است.
محاسبات مناسب برای محاسبه ارزش دارایی ها و تعیین ارزش استهلاک انجام می شود. پس از محاسبه انواع بدهی ها و مخارج سرمایه ای، مبالغ برای ارزیابی حقوق صاحبان سهام سه ماهه اضافه می شود.
3. صورت جریان نقدی
یک صورت جریان نقدی معمولی به سه حوزه اصلی زیر تقسیم می شود:
- فعالیت های عملیاتی
- فعالیت های سرمایه گذاری
- فعالیت های تامین مالی
این نوع بیانیه شامل درآمد حاصل از منابع مختلف مانند فروش، اوراق بهادار و سود سهام است. شرکتهایی که به خدمات شرکتهای حسابداری متکی هستند، نگهداری و بهروزرسانی صورتهای جریان نقدی بهطور منظم بسیار آسان است.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که تفاوت بین جریانات نقدی ورودی و خروجی نشان دهنده جریان کلی نقدینگی حاصل از فعالیت های عملیاتی است.
درآمد حاصل از دارایی های بلند مدت مانند تجهیزات و ساختمان ها در فعالیت های سرمایه گذاری لحاظ می شود. علاوه بر این، جریان نقدی حاصل از فعالیتهای تامین مالی شامل درآمد حاصل از بدهیهای بلندمدت و حقوق صاحبان سهام میشود.
همچنین شامل جریان های نقدی خروجی بابت بازپرداخت بدهی های مختلف می شود. هنگامی که تمام این فعالیت ها مشخص شد، شرکت یک صورت جریان نقدی کامل برای درج در صورت مالی سه ماهه خواهد داشت.
خلاصه:
مدیران و صاحبان شرکت ها باید به اهمیت صورت های مالی فصلی توجه ویژه داشته باشند.
برخی از شرکت ها این اشتباه را مرتکب می شوند که چنین گزارش هایی را مهم نمی دانند. در موارد خاص، می تواند منجر به برخی مسائل حقوقی جدی شود.
بنابراین، هر شرکتی باید صورت های مالی فصلی را به عنوان ابزاری موثر برای برنامه ریزی مالی در نظر بگیرد.
علاوه بر این، مقایسه گزارشهای فصلی مختلف به شرکتها اطمینان میدهد که تصمیمات تجاری هوشمندانهای برای حداکثر کردن سود اتخاذ میکنند.
شرکت نرمافزاری نارنگسیستم
شرکت دانش بنیان فناوری اطلاعات و نرمافزار نارنگسیستم با حدود دو دهه فعالیت در زمینه تولید انواع نرمافزار حسابداری، نرمافزار خزانه داری ،سیستم اموال و دارایی ثابت ، نرمافزار بودجه و اعتبارات ، سیستم سهامداران ، نرمافزار حقوقودستمزد ،سیستم انبارداری ، نرمافزار بازرگانی نارنگسیستم،سیستم خرید و تدارکات ، سیستم پرسنلی ، نرمافزار مدیریت تردد، نرمافزار کارگزینی و احکام و.... طیف وسیعی از نرمافزارها را طراحی، تولید و عرضه نموده است.
نارنگسیستم در تلاش بوده است تا با استفاده از تخصص نخبگان، بهره گیری از آخرین تکنولوژی های روز دنیا و بکارگیری تجربیات ارزشمند مشتریان، محصولاتی نوآور در حوزه مالی و مدیریتی را خلق نموده و باعث رشد و شکوفایی کسبوکارها شود.
نارنگسیستم تاکنون بیش از صدها نرمافزار برای کسبوکارهای کوچک و متوسط و بزرگ، برای خرده فروشی ها و حسابداری شخصی نارنگ همراه برای مدیریت مالی شخصی و خانوادگی را تولید نموده است.
برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید : 09397073273
نویسنده مقاله: زهره نوروزی