انواع دارایی در حسابداری

img
img
img
img
shape
shape
انواع دارایی در حسابداری

انواع دارایی در حسابداری

انواع دارایی در حسابداری | بهترین شیوه ها هنگام محاسبه دارایی ها

آیا با دسته بندی دارایی های خود و ثبت آنها راحت هستید؟ ما یک نمای کلی از انواع دارایی ها، نحوه ثبت آنها و نحوه اطمینان از محاسبه صحیح آنها به شما ارائه خواهیم کرد.

دارایی ها هر چیزی با ارزش است که کسب‌و‌کار شما مالک آن است. دارایی ها همیشه در ترازنامه شما یافت می شوند و باید بر اساس نوع آن دسته بندی شوند. همه چیز از رایانه شما گرفته تا موجودی شما یک دارایی محسوب می شود و باید به این ترتیب ثبت شود.


ساده‌ترین و دقیق‌ترین راه برای مدیریت و ثبت دارایی‌هایتان استفاده از نرم‌افزار حسابداری است، اما حتی اگر از سیستم حسابداری دستی استفاده می‌کنید، باز هم باید دارایی‌ها به درستی مدیریت شوند.


مطالعه کنید : 5 مزیت رایانش ابری برای صنعت خدمات مالی



بررسی اجمالی: دارایی ها چیست؟

در حسابداری، دارایی ها چیزهایی هستند که کسب‌و‌کار شما مالک آن است. دارایی ها می توانند ملموس باشند، مانند مبلمان اداری یا وسیله نقلیه شرکت شما، یا می توانند نامشهود باشند، مانند حق ثبت اختراع، حق چاپ، و علائم تجاری.


دارایی ها نیز می توانند جاری یا ثابت باشند. حساب‌های نقدی و مانده حساب‌های دریافتنی دارایی‌های جاری محسوب می‌شوند، در حالی که یک ساختمان دارایی ثابت محسوب می‌شود. اگرچه انواع مختلفی از دارایی ها وجود دارد، اما تعریف دارایی یکسان است.


دارایی ها را می توان به سه روش مختلف طبقه بندی کرد:

1- قابلیت تبدیل: قابلیت تبدیل براساس سرعت تبدیل یک دارایی به پول نقد است. دارایی های جاری و ثابت از معیار قابلیت تبدیل استفاده می کنند.

2- خواص فیزیکی: دارایی های مشهود و نامشهود نمونه ای از خواص فیزیکی هستند. دارایی های مشهود دارایی هایی هستند که می توانید آنها را لمس کنید، در حالی که دارایی های نامشهود شکل فیزیکی ندارند اما دارای ارزش هستند.

3- دارایی های عملیاتی و غیر عملیاتی: برخی از کسب‌و‌کارها ترجیح می دهند دارایی ها را به عنوان عملیاتی و غیرعملیاتی طبقه بندی کنند. دارایی های عملیاتی آنهایی هستند که به طور منظم در تجارت استفاده می شوند، در حالی که دارایی های غیر عملیاتی می توانند شامل زمین، درآمد بهره و سرمایه گذاری باشند.

بیایید انواع مختلفی از دارایی هایی را که شرکت شما باید ثبت کند را بررسی کنیم.


مطالعه کنید : چگونه ERP در برنامه ریزی تولید نقش حیاتی ایفا می کند؟


6 نوع دارایی


بسته به جزئیات ترازنامه شما، حداکثر شش نوع دارایی مختلف برای ثبت وجود دارد. هنگام ثبت یک دارایی، باید آن را به درستی دسته بندی کنید. به عنوان مثال، شما نمی خواهید حساب های دریافتنی خود را به عنوان دارایی بلندمدت ثبت کنید زیرا در مدت یک سال پرداخت می شود.



1. دارایی های جاری


دارایی‌های جاری بر اساس میزان قابل تبدیل بودن آن‌ها یا میزان آسان تبدیل دارایی به وجه نقد طبقه‌بندی می‌شوند. دارایی های جاری می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • حساب های نقدی
  • حساب های معادل وجه نقد
  • حساب های دریافتنی
  • فهرست

اکثر دارایی هایی که می توانند در کمتر از یک سال به پول نقد تبدیل شوند، دارایی های جاری محسوب می شوند.



2. دارایی های ثابت یا دارایی های غیرجاری


دارایی‌های ثابت که گاهی اوقات دارایی‌های غیرجاری نامیده می‌شوند نیز بر اساس سهولت تبدیل آنها به پول نقد طبقه‌بندی می‌شوند. دارایی های ثابت معمولاً اقلامی هستند که بیش از یک سال نگهداری می شوند و می توانند شامل هر یک از موارد زیر باشند.

  • ساختمان ها
  • وسایل نقلیه
  • زمین
  • دستگاه
  • تجهیزات
  • ثبت اختراعات
  • حق چاپ

هر زمان که دارایی دارید که به سرعت قابل تبدیل به پول نقد نیست، باید آن را یک دارایی ثابت در نظر بگیرید.




مطالعه کنید : 15 شغل پردرآمد که برای آینده مورد تقاضا هستند


3. دارایی های مشهود


اگر دارایی ها را بر اساس وجود فیزیکی ردیابی کنید، می توانید بسته به ویژگی هایشان، آنها را به عنوان دارایی های مشهود یا نامشهود طبقه بندی کنید. دارایی های مشهود می تواند شامل یکی از موارد زیر باشد:

  • پول نقد
  • فهرست
  • اوراق بهادار قابل بازار
  • ماشین آلات

هر چیزی که شما مالک آن هستید که حضور فیزیکی داشته باشد می تواند یک دارایی ملموس در نظر گرفته شود.



4. دارایی های نامشهود


برخلاف دارایی مشهود که دارای خاصیت فیزیکی است که می توانید آن را لمس کنید، دارایی های نامشهود هیچ حضور فیزیکی ندارند. دارایی های نامشهود می تواند شامل موارد زیر باشد.

  • حسن نیت
  • حق چاپ
  • علائم تجاری
  • مجوزها
  • ثبت اختراعات

در حالی که دارایی های نامشهود می توانند ارزش قابل توجهی داشته باشند، هیچ خاصیت فیزیکی ندارند.





مطالعه کنید : 15 نکته برای افزایش فروش در فروشگاه شما


5. دارایی های عملیاتی


اگر دارایی ها را بر اساس نحوه استفاده از آنها در تجارت خود طبقه بندی کنید، می توانید آنها را به عنوان دارایی های عملیاتی یا غیر عملیاتی طبقه بندی کنید. در زیر چند نمونه از دارایی های عملیاتی آورده شده است:

  • حساب های نقدی
  • حساب های دریافتنی
  • فهرست
  • ثبت اختراعات
  • حق چاپ

هنگامی که این دارایی ها به طور منظم در تجارت شما استفاده می شوند، دارایی های عملیاتی محسوب می شوند.



6. دارایی های غیر عملیاتی


اگر دارایی‌هایی دارید که روزانه در کسب‌وکارتان استفاده نمی‌شوند، می‌توانند به عنوان دارایی‌های غیرعملیاتی طبقه‌بندی شوند. موارد زیر دارایی های غیرعملیاتی محسوب می شوند:

  • زمین خالی
  • اوراق بهادار قابل بازار
  • سرمایه گذاری های کوتاه مدت

در حالی که این دارایی ها همچنان دارای ارزش هستند، در دوره های عادی تجارت استفاده نمی شوند، به همین دلیل است که آنها به عنوان دارایی های غیر عملیاتی طبقه بندی می شوند.


نحوه ثبت دارایی های تجاری

نحوه ثبت یک دارایی به نوع دارایی ای که می خرید بستگی دارد. برخی از دارایی ها، مانند حساب های دریافتنی، هر بار که شما اقدام به فروش می کنید، ثبت می شوند، در حالی که برخی دیگر، مانند ماشین آلات یا تجهیزات، باید به گونه ای متفاوت ثبت شوند.


به عنوان مثال، فرض کنید مشتری شما 1450 دلار در روز دوشنبه به شما پرداخت می کند که بعداً برای سپرده گذاری به بانک می برید. ثبت سپرده باعث افزایش نقدینگی شما که یک دارایی است، و کاهش مانده حساب های دریافتنی شما که این نیز یک دارایی است، می شود.


1. نوع دارایی را مشخص کنید


مثال بالا یک دارایی جاری است زیرا بر حساب نقدی و حساب دریافتنی شما تأثیر می گذارد. اگر ماشین آلات کارخانه خود را به قیمت 5000 دلار خریداری کرده باشید، دارایی به عنوان دارایی ثابت ثبت می شود.



2. طبقه بندی دارایی به درستی


بسته به نحوه ساختار ترازنامه شما، مدخل ژورنال بالا می تواند دارایی های ثابت، دارایی های مشهود یا دارایی های عملیاتی باشد. اکثر مشاغل کوچک هنگام طبقه بندی دارایی ها از دارایی های جاری و ثابت استفاده می کنند، اگرچه شرکت های بزرگتر با دارایی های متعدد ممکن است به جای آن از یکی از طبقه بندی های دیگر استفاده کنند.

ترازنامه زیر فرمت معمولی را نشان می دهد.



3. مدخل مجله را ارسال کنید


ثبت دارایی خود با استفاده از مدخل مجله آخرین مرحله شماست. اگر از یک نرم‌افزار حسابداری خوب استفاده می کنید، بسیاری از این فرآیند برای شما تکمیل خواهد شد. به عنوان مثال، وقتی محصول یا خدماتی را می فروشید، ثبت فروش به طور خودکار مجموع دارایی های شما را افزایش می دهد. اگر محصولاتی را می فروشید، کل دارایی موجودی شما نیز به روز می شود.


با استفاده از سیستم حسابداری ، موجودی دارایی شما نیز به‌طور خودکار هنگام خرید تجهیزات، مانند چاپگر یا دستگاه کپی جدید، به‌روزرسانی می‌شود، اگرچه باید یک حساب استهلاک نیز برای دارایی اضافه شده جدید ایجاد کنید. اگر از نرم‌افزار حسابداری استفاده نمی کنید، باید خرید را در دفترچه دستی ثبت کنید و ترازنامه خود را به روز کنید.


بهترین شیوه ها هنگام محاسبه دارایی ها


هنگامی که زمان محاسبه دارایی های خود فرا می رسد، باید تمام مانده های جداگانه برای هر دارایی را در ترازنامه خود و همچنین هر گونه اضافه یا تفریق اضافه کنید. در اینجا چند روش دیگر وجود دارد که باید استفاده کنید.


1. مطمئن شوید که دارایی ها تکراری نیستند


همیشه مطمئن شوید که دارایی های شما به درستی طبقه بندی شده و تکراری نیستند. برای مثال، اگر ماشین‌آلات را تحت دارایی‌های ثابت ثبت می‌کنید، مطمئن شوید که تحت دارایی‌های مشهود یا دارایی‌های عملیاتی ثبت نشده باشد. این مشکل با نرم‌افزار حسابداری برطرف می شود.


2. تمام دارایی های خود را در مجموع خود بگنجانید


هنگام افزودن دستی دارایی‌های خود، حتماً دارایی‌ها را در هر دسته قرار دهید. برای بررسی مجموع دارایی ها در برابر بدهی ها و حقوق صاحبان سهام، از این فرمول معادله حسابداری استفاده کنید:


کل دارایی ها = کل بدهی ها + حقوق صاحبان سهام / سهامداران

برای اینکه دارایی های موجود در ترازنامه دقیق باشد، کل دارایی های شما باید با مجموع کل بدهی ها و حقوق صاحبان سهام برابر باشد.


3. از نرم‌افزار حسابداری استفاده کنید


اگر از نرم‌افزار حسابداری استفاده می‌کنید، نگرانی‌ها در مورد ورودی‌های تکراری و از دست دادن یک دارایی در حین محاسبه ناپدید می‌شوند.

در طول فرآیند تنظیم، می‌توانید نوع طبقه‌بندی ترازنامه‌ای را که می‌خواهید استفاده کنید انتخاب کنید، و هر زمان که محصولی را بفروشید، خدماتی را ارائه دهید، پرداختی دریافت کنید یا تجهیزات، موجودی یا سایر دارایی‌ها را خریداری کنید، اطلاعات به‌طور خودکار پست می‌شود. به ترازنامه خود بدون نیاز به اطلاعات اضافی از شما.



دارایی های خود را به درستی پیگیری کنید


دارایی ها جزء ضروری هر کسب‌و‌کار هستند، بنابراین بسیار مهم است که آنها به درستی مدیریت و ثبت شوند. البته، بهترین راه برای ردیابی دارایی ها استفاده از نرم‌افزار حسابداری است، اما حتی اگر تراکنش ها را به صورت دستی ثبت می کنید، مهم است که آنها به درستی مدیریت شوند.


به یاد داشته باشید، بدون دارایی، کسب‌و‌کار ندارید.


نرم‌افزار حسابداری نارنگ‌سیستم


نرم‌افزار حسابداری نارنگ‌سیستم اولین نرم‌افزار کامل حسابداری تحت‌وب است. این نرم‌افزار بر اساس فناوری رایانش ابری ساخته شده است. یعنی کلیه اطلاعات شما بر روی سرورهای نارنگ‌سیستم قرار می گیرد. ما امنیت اطلاعات و حریم خصوصی کلیه کاربران را به طور کامل تضمین می کنیم.
برای کار با نارنگ‌سیستم فقط به یک دستگاه متصل به اینترنت نیاز دارید، فرقی نمی کند که این دستگاه تبلت یا موبایل باشد یا اینکه رایانه و لپ تاپ.
نیاز نیست که هیچگونه نرم‌افزاری را نصب کنید. کافیست در سایت ثبت نام کرده و بلافاصله کسب‌و‌کار خود را مدیریت کنید.


مشاوران ما آماده پاسخگویی شما عزیزان می باشند .با ما تماس بگیرید.

تلفن تماس : 02188915135



نویسنده مقاله: زهره نوروزی

درخواست دموی نرم افزار نارنگ سیستم
Captcha
بالا