کدینگ حسابداری چیست؟
کدینگ حسابداری چیست؟
حسابداری سیستمی می باشد که داده های مربوط به فعالیت واحد های تجاری را دریافت و اندازگیری می کند، سپس آن ها را پردازش و در قالب نتایج فعالیت و عملکرد واحد تجاری را به تصمیم گیرندگانش گزارش می کند. کدینگ حسابداری دسته بندی داده های حسابداری می باشد که در سطح های مختلف تعریف می شود، به هر حساب در هر سطح کدی تعلق می گیرد که از روی کد می توان فهمید شاخه و زیر شاخه مربوط به هر حساب کدامند. استانداردی جهت این کد گذاری وجود دارد.
در این مقاله ، می توانید با تعریف کدینگ حسابداری آشنا شوید .
روش طبقه بندی کدینگ حساب از زمان قبل از نرم افزارهای مالی وجود داشته است به عنوان مثال استفاده از دفاتر کل،روزنامه در ایران نیز سابقه طولانی داشته است.
با پیدایش نرم افزارهای مالی، نیاز به دسته بندی دقیق ترو ریزتر بیشتر از گذشته احساس شد. شرکت های پیشرو در نرم افزارهای مالی از سالهای پیشبه فکر ایجاد کدینگحساب افتادند تا در خروجی گزارشات مالی و مدیریتی به آنها کمک کند.
نتیجه تلاش این مجموعه از شرکت ها درخت کدینگ حساب اموزی می باشد که در سه طبقه اصلس گروه حساب ، حساب کل و حساب معین تعریف می شوند.
گروه حساب طبقه اول کدینگ حساب می باشدو شامل گروههای اصلی دارایی ها،بدهی ها،حسابهای انتظامی ،درآمدها ،فروش ها و هزینه ها می باشد.
این طبقه تقریبا تمامی بندهای استاندارد حسابداری را پوشش می دهد.
یک طبقه ریزتر از گروه حساب،حسابهای کل می باشد که دفتر کل قدیم همان کدینگ حساب کل می باشد. حساب کل موجودی نقد و بانک به عنوان مثال که زیر مجموعه دارایی های جاری می باشد و خود از معین های زیر مجموعه حساب بانک ،صندوق تشکیل شده است.
حساب معین ریزترین حساب از تعریف کدینگ حساب می باشد. کدینگ حساب سه سطحی به حساب معین ختم می شود.هنگام صدئر سند حسابداری برای ایجاد آرتیکل سند از حساب معین استفاده می شود که در نرم افزار حسابداری به واسطه ارتباط به حساب کل و گروه حساب آرتیکل سند به صورت خودکار در طبقه گروه حساب و حساب کل مربوط جای می گیردو باعث می شود در گزارشگیری نرم افزار راحتتر ردیابی شود.
با گذشت زمان سطوح ثابت تفصیلی خود باعث محدودیتهایی شد که کاربران مجبور بودند برای یک موجودیت چند حساب تفصیلی ایجاد کنند.
این محدودیت ها باعث بوجود آمدن حساب های تفصیلی شناور شد که این حسابهای تفصیلی یکبار برای هر موجودیت تعریف می شوند و می توانند در چند موقعیت مختلف استفاده شوند.با شناوری تفصیل گزارش گیری حسابهای تفصیلی راحتتر از گذشته شده است.
بیشتر مطالعه کنید : 11 منبع مهم از اسناد حسابداری که هر حسابداری باید بداند
اهداف کدینگ حسابداری چیست ؟
بسیاری با این پرسش رو به رو هستند که اهداف کدینگ حسابداری چیست و چرا باید امور حسابداری مجموعه خود را در هم آمیخته با کدینگ انجام دهند. دلایلی که برای آن ذکر می شود شامل:
o استاندارد سازی و یکپارچه سازی عملیات حسابداری
o افزایش دقت و سرعت پردازش رویداد های مالی
o کاهش خطا انسانی
o تهیه گذارشات مالی با دقت و سرعت بسیار زیاد
o تحلیل، بررسی و برنامه ریزی دقیق تر
نارنگ سیستم از کدینگ حساب سه سطح با سطوح بی نهایت و شناور تفصیلی پشتیبانی می کند.
کاربران به راحتی می توانند از هر تفصیل در هر سطح ( چهارم به بعد ) حسابرسی کنند.
نویسنده مقاله: زهره نوروزی